Lille – Lens: Dobbelt chance for uafgjort

marts 28, 2024
25 Udsigter

Vores valg: Lille – Lens: Uafgjort med dobbeltchance

29.03.2024 21:00

Den syvogtyvende runde af Ligue 1, efter den sidste landskampspause før EM i Tyskland i juni, er indrammet af to store hovedkampe. Det første finder sted i det nordlige Frankrig, hvor vi skal se det traditionelle “Derby du Nord” (oversat som Nordens Derby) mellem Lille og Lens. Den første kamp i år endte uafgjort 1-1. Hvilket hold vil være lykkeligere denne gang og rykke tættere på de eftertragtede Champions League-pladser?

For to uger siden spillede Lille en rigtig god kamp hos Brest, der ligger på andenpladsen. En række chancer blev dog kun omsat af træner Paul Fonsecas tropper til ét mål, scoret af ingen ringere end Jonathan David, for hvem det var hans 80. mål i den nordfranske klubs røde og hvide farver. Lille fik dog udlignet med ti minutter igen, og for syvende gang i denne sæson forlod de en udekamp med blot et point efter 1-1. På fredag vender ‘hundene’ tilbage til deres elskede hjemmebane, hvor de sidst tabte i slutningen af september, og siden da har de været ubesejrede i tretten kampe i alle turneringer (9-4-0) og holdt buret rent otte gange i den periode!

Efter at have slået Brest 1-0 på hjemmebane i en vigtig kamp, formåede Lens ikke at vinde deres næste hjemmekamp blot en uge senere, hvor de tabte 1-3 til et Nice-hold, der kæmpede. “Sang et Or” blev sænket af de tragiske individuelle fejl begået af forsvarsspillerne (Medina, Mendy og Khusanov), som ikke kun afgjorde det førnævnte nederlag, men også faldet til sjettepladsen, hvor Lens er i hælene på Marseille, Rennes og Reims. Træner Franck Haise’s hold har derfor bestemt ikke tænkt sig at rejse til en meget ubehagelig regional rival, især i lyset af de sidste ti kampe, der er spillet i Lille, hvor Lens tabte otte gange (1-1-8).

Hvad skal jeg satse på?

Lille betragtes som en legitim favorit i betragtning af deres seneste resultater og meget gode hjemmestatistik. Men kampene lige efter landskampspausen, hvor holdene stort set ikke var sammen, plejer at være vanskelige på mange måder, så jeg vælger et væddemål på uafgjort i pausen eller i slutningen af kampen. De sidste to kampe, der er spillet mellem dem i det seneste kalenderår, endte 1-1, og et sådant resultat ville ikke være overraskende i fredagens pre-game. Det er også meget sandsynligt, at hjemmeholdet bryder pausestillingen efter sidebyttet til deres fordel.