Liberec – Slavia: mere end 4,5 gule kort i kampen

14 Udsigter

Vores tip: Liberec – Slavia: mere end 4,5 gule kort i kampen

02.08.2024 17:30

Slavia får en generalprøve før åbningskampen i Champions League-kvalifikationen i Liberec, hvor Prag S altid har det svært, og i år bliver det endnu sværere end i de foregående sæsoner.

Slovan har store planer med den nye ejer Ondrej Kania, han vil holde trit med de bedste. Kampen mod Slavia bliver en test af hans nuværende evner og mod en modstander, der endnu ikke er helt på plads og har sine egne problemer, som ikke kan dækkes af den seneste 4-0-hjemmesejr over Ceske Budejovice. Dynamo er ikke et benchmark, de gav ikke en præstation af ligaparametre i Eden, de forsvarede sig naivt og gik imod debacle.

Efter den målløse uafgjorte kamp i Uherské Hradiště betalte ændringerne i opstillingen sig for Slavia, især indsættelsen af Fila, der scorede i det 9. minut, og Prebsels præstation var positiv. Sešiovans er dog stadig plaget af et stort antal spillere, især i forsvaret, hvor Vlček, Chaloupek og Zmrzlý mangler, og efter Slovácko kom angriberen Chytil til.

Liberec mistede to spillere i løbet af ugen, målmand Vliegen vendte tilbage til Belgien, og den kroatiske angriber Kulenovic skiftede til Heracles. Slovan fik en million euro, men Kulenovic passede ikke ind i den nye træner Kovacs dynamiske spillestil, så han lod ham gå. Under alle omstændigheder har Kovac et begrænset valg på toppen.

Veteranen Rabušic er allerede mere i rollen som mentor, de resterende tre angribere har tilsammen 18 ligastarter og et mål, scoret af det ghanesiske håb Nyarko i den sidste hjemmekamp mod Olomouc (1-1). Slovan kom ikke igennem til den vindende ende, efter en god første halvleg falmede han i anden, en uge tidligere i Karviná (3-1) startede han dårligt igen og vendte resultatet. Mod Slavia får de brug for en stabil præstation i alle 90 minutter.

Hvad skal man satse på?

Selvom Slavia er klar favorit, kan kampen gå begge veje, og de sidste tre kampe har givet en Liberec-sejr, en uafgjort og en Slavia-sejr. De var alle knivskarpe, og dommerne uddelte 22 gule kort (mindst 6 i kampen) og to røde. Fem kort i kampen er i begge holds “muligheder”.