Italien – Albanien: mindre end 2,5 mål i kampen

DKbookmaker
juni 15, 2024
20 Udsigter

Vores tip: Italien – Albanien: mindre end 2,5 mål i kampen

15.06.2024 21:00

De italienske forsvarende europamestre åbner mesterskabet med en kamp mod Albanien, som de desperat har brug for at vinde i betragtning af styrken hos de to andre hold i gruppen (Kroatien, Spanien).

Italien regnes ikke blandt turneringens største favoritter, titlen fra det udsatte EM var et mindre mirakel, og Azurri kvalificerede sig ikke til VM før eller efter. Italien var heller ikke overbevisende i kvalifikationen, hvor de tabte to gange til England og kun startede den direkte kvalifikation med en målløs uafgjort i deres sidste hjemmekamp mod Ukraine.

Holdet mangler en kreativ midtbanespiller og en pålidelig kanonskytte, og angriberen Federico Chiesa har kun scoret syv mål i 47 landsholdskampe. Gianluca Scamacca, som har sit livs sæson i Bergamo, kunne hjælpe, men han har været endnu mere steril på landsholdet end Chiesa med kun ét mål indtil videre.

Så resultaterne vil stå og falde med et forsvar, der er bemandet med den pålidelige Donnarumma, men som mangler de skadede Acerbi og Scalvini, der ellers ville være i startopstillingen. Hvordan Italiens kampe ved EM kan se ud, blev vist i de indledende kampe, hvor Azzuri spillede uafgjort 0-0 med Tyrkiet på hjemmebane og kun med nød og næppe slog Bosnien-Hercegovina 1-0.

For Albanien er duellen med Italien en prestigefyldt duel, landene, der deler Adriaterhavet, er tæt på hinanden regionalt og fodboldmæssigt, og den italienske træner Gianni de Biasi førte ørnene til EM for første gang i 2016. Albanerne præsenterede derefter en klassisk italiensk catenaccio i Frankrig med en 1-3-rekord fra tre kampe mod Schweiz, Frankrig og Rumænien.

Siden da er holdet kommet videre rent fodboldmæssigt. De er fortsat afhængige af et sofistikeret forsvarsspil, men spiller mere dristigt og direkte oppe foran, hvilket er den brasilianske træner Sylvinos fortjeneste. Tjekkerne, som ikke kunne slå Albanien på hjemmebane (1-1) eller i Tirana, hvor de vendte tilbage med en skammelig 0-3-nederlag, kunne fortælle deres historie. Holdet har ligesom Italien ingen snigskytte, målene bliver scoret af andenkæden, og deres styrke er skud fra distancen, især parret Bajrami og Asani.

Der er ikke meget at gå videre med fra forberedelserne i juni, Albanien inviterede to svagere modstandere til Ungarn, som de slog ganske let (Liechtenstein 3-0, Aserbajdsjan 3-1). Mere sigende var duellerne i marts med stærkere modstandere, som de på den anden side ikke scorede mod en eneste gang (Chile 0:3, Sverige 0:1).

Hvad skal man satse på?

Italien vil have bolden mest, men Albanien kan forsvare sig i en bevægelig blok, som er svær at overvinde. Det er ikke sandsynligt, at der falder mere end to mål. Da de to mødtes i den næstsidste VM-kvalifikationskamp, vandt Azzuri 2-0 og 1-0.

Tillid:

7/10

Anbefalet bookmaker til dette væddemål:

22BETSpil på 22bet med en 100% bonus på din første indbetaling!
Forfatter DKbookmaker