Holland – Spanien: 2. halvleg Holland -2,5

juli 30, 2024
11 Udsigter

Vores tip: Holland – Spanien: 2. halvleg Holland -2,5

30.07.2024 14:00

I tredje runde af gruppespillet mødes gamle venner, der konkurrerede ved verdensmesterskaberne i december og ved den nylige OL-kvalifikation i Spanien, hvor de tjekkiske håndboldspillere forgæves forsøgte at komme videre. Hollænderne vandt begge kampe (29:21, 27:26) og bør også have overtaget i Paris.

Spanierne tabte begge åbningskampe og var favoritter i begge. De åbnede OL med et knusende nederlag på 18:29 til Brasilien, som de havde slået seks gange i træk før. Derefter tabte de 21:26 til Angola, som de havde ydmyget 22:21 i de indledende kampe lige før turneringen. Spaniens problem er offensivt, de formåede kun at score mere end ti mål i den ene halvleg, og i anden halvleg mod Angola kollapsede de fuldstændigt i angrebet og blev reduceret til seks mål efter pausen. Fraværet af midtbanespilleren Alicia Fernández, som blev skadet lige før turneringen, er mærkbart.

Hollænderne har et mere erfarent og kvalitetsmæssigt bedre hold, som har vist bedre resultater end spanierne i de seneste store turneringer. De har fire spillere, der har scoret mere end 600 landsholdsmål, men den næste generation er allerede ved at gøre sig gældende. I modsætning til spanierne vandt de over Angola (34:31) og spillede en relativt jævnbyrdig kamp mod værterne fra Frankrig (28:32), men generelt er de meget mere produktive, og deres angrebsspil er varierende.

Hvad skal man satse på?

Spanierne holdt i starten stand i de to første dueller, men faldt gradvist tilbage og tabte anden halvleg klart (8:14, 6:12). Det bliver det samme mod hollænderne.