juli 14, 2024
11 Udsigter

Vores tip: Argentina – Colombia: uafgjort

15.07.2024 02:00

Den ældste landsholdsturnering kulminerer i Miami, hvor Argentina og Colombia mødes i Copa América-finalen for første gang i historien. Mens Argentina vil spille for en rekordstor 16. titel for at komme væk fra Uruguay i toppen, vil Colombia sigte efter sit andet guld.

Papirfavoritterne er de regerende verdensmestre, men det er ikke lykkedes dem at komme i Copa-finalen i det nye årtusinde. Af deres fire optrædener vandt de kun den sidste for tre år siden i Brasilien, hvor de slog De Kanariske Øer takket være et mål af Ángel Di María, som siger farvel til nationaltrøjen med dagens finaleduel. Det bliver den femte finale for Lionel Messi, men holdets vigtigste figurer i dette års turnering er Lautaro Martínez med fire mål og målmand Emiliano Martínez, som holdt buret rent fire gange i fem kampe og reddede straffesparkskonkurrencen i kvartfinalen mod Ecuador (1-1).

Colombianerne bliver ført ind i finalen af den argentinske træner Néstor Lorenzo, som har gjort holdet til en uovervindelig maskine. Inklusive Copa har Los Cafeteros ikke tabt 28 kampe i træk, og senest tabte de 0-1 til Argentina i en VM-kvalifikationskamp. Ligesom argentinerne forsvarer de sig fremragende (2 indkasserede mål) og er også produktive (12 mål), hvor anfører James Rodríguez bidrager med en assist til halvdelen af målene. I semifinalen mod Uruguay (1-0) lykkedes det colombianerne at spille hele anden halvleg i undertal uden den karantæneramte højreback Muñoz.

Hvad skal man satse på?

Siden 2011 har rivalerne mødt hinanden fire gange i Copa, hvor tre kampe er endt uafgjort (0:0, 0:0, 1:1), og colombianerne har vundet de resterende 2:0. Uafgjort efter 90 minutter er også sandsynligt i dette års finale. Så vil straffesparkskonkurrence afgøre det.