Sparta Prag – Dukla Prag: 1. halvleg handicap Sparta -1,5

12 Udsigter

Vores tip: Sparta Prag – Dukla Prag: 1. halvleg handicap Sparta -1,5

02.08.2024 20:00

Efter at være gået videre til tredje runde af Champions League i tirsdags mod FCSB fra Rumænien, må Sparta skifte til den tjekkiske liga igen.

Den tjekkiske mester har indtil videre formået at balancere mellem konkurrencerne og har vundet alle fire kampe, selvom det til tider har været skeletagtigt, som f.eks. i tirsdagens hjemmekamp mod Shamrock, som Sparta scorede fire mål mod, men lukkede to ind.

Den danske træner Lars Friis er gradvist ved at få alle spillere i gang med arbejdet, og alle tre sommerindkøb – Ross, Krasniqi og García – startede fra start i tirsdags. Under alle omstændigheder skal de stadig vænne sig til det tjekkiske miljø. Friis prøvede Pavelka, som ikke har meget plads på den centrale midtbane, mod Shamrock på højrekanten. Forsvaret fik en konstruktiv spiller, men Pavelka var også involveret i to mål.

Sparta klarer sig stadig ikke godt defensivt og har kun holdt et clean sheet i fire kampe i Irland. De kan være tilfredse med deres produktivitet, hvilket seks mål i Champions League (2:0, 4:2) og seks i den tjekkiske liga (2:1, 4:1) er et bevis på.

Dukla har endnu ikke forladt hovedstaden og spiller deres andet Prag-derby i træk på Letná. I det forrige fik de tre point for en heldig 1-0-hjemmesejr over Bohemians. To skud på mål var nok til, at nyoprykkerne fik det fulde antal point, og målet blev mere eller mindre givet til dem af kænguruernes målmand Reichl.

Samlet set viste de første to runder begrænsningerne på Petr Radas hold, som kun er blevet styrket minimalt i løbet af sommeren. Holdet er kombinationsmæssigt dårligt, kan ikke holde på bolden i længere tid ad gangen, kommer næsten ikke til chancer, og i første runde hjemme mod Plzeň kvalificerede de sig ikke (1:3).

Hvad skal man satse på?

Sparta vil gerne afgøre deres must-win-kamp så hurtigt som muligt, helst inden pausen, for at spare på kræfterne til Champions League. Ideelt set bør de være foran med mindst to mål ved pausen.